Jablkový chlebík podľa Omy Wilmy

27.12.2016

Najlepšie chutí s francúzskym slaným maslom. Krásne vonia, dlho vydží a u mojich nemeckých svokrovcov neodmysliteľne patrí k vianočným raňajkám. Na jeho prípravu potrebujete množstvo skvelých surovín a veľa-preveľa času a chuti do pečenia. Alebo si ho nenápadne zaželajte u svokry. U nás to funguje.

Potrebujeme: 3 veľké nastrúhané jablká, 1 vanilkový cukor, 1/8l rumu, 2 lyžice kakaa, 1 lyžičku mletej škorice, dve štipky drvených klinčekov, štipku pimentu, 300 g orechov, 300 g najemno nakrájaných fíg, 300 g hrozienok, lyžičku kandizovaného citróna a lyžičku kandizovaného pomaranča, štipku soli, šupku z jedného citróna, 1 kg múky, 2 vrecúška prášku do pečiva.

Všetko premiešame a necháme cez noc odstáť. Pečieme pri 160 stupňoch horúcim vzduchom 1 a 1/4 hodiny.

Guten Appetit!